Raksapakka-työturvallisuusopas

Raksapakka pitää sisällään rakennustyömaan keskeiset säännöt ja hyvät käytännöt. Selkeän sisältönsä ansiosta pakkaa voidaan käyttää paitsi muistin virkistyksenä, myös turvallisuusohjeistona. Asiat esitetään yksityiskohtaisesti ja täsmällisesti, ei vain yleisellä tasolla. Pakan voi räätälöidä myös organisaation tarpeiden mukaan. Omien logojen ja värimaailman lisäksi saatavilla on myös kokonaan uusia, työympäristökohtaisia kortteja sekä laajennussarjoja. Raksapakka sisältää ajankohtaisimmat asetukset, TR- ja MVR -kriteerit sekä käytännöt ja on saatavana myös Turvappi-nimisenä sähköisenä versiona mobiililaitteille.

Raksapakka sisältää ajankohtaisimmat asetukset, kriteerit sekä käytännöt. Pakan ensimmäinen versio tehtiin vuonna 2007 yhteistyössä Skanskan kanssa. Sen jälkeen versioita ja räätälöintejä on tehty useita. Isompi uudistus pakkaan tehtiin vuoden 2009 rakennustyön turvallisuusasetuksen sekä TR2010 -kriteerien päivitysten jälkeen. Pakan mitat ovat 12,5 x 8,7 cm ja se on painettu säänkestävälle kartongille, jota voi käsitellä myös työhanskat kädessä. Pakan uusimmassa yleisversiossa on 84 sivua.

Tapaturva myy räätälöidyt versiot isommissa, tyypillisesti vähintään 500 – 1 000 kappaleen erissä. Yleiset versiot sekä yksittäiset pakat ja pienemmät erät myy Työturvallisuuskeskuksen julkaisumyynti.

Raksapakka on saatavana Tapaturvasta myös Turvappi-nimisenä sovelluksena. Pakan sisältö on käyty kokonaisuudessaan läpi v.2022. Aina ajantasalla olevan pakan saat ottamalla käyttöön sähköisen Turvapin.

Sivuston toteutus: Bermuda