Tapaturvan tuotteilla työturvallisuustavoitteet lähemmäksi

Tapaturva Laki

Lakien seuraaminen on yhtä tervanjuontia – en tee, ajattelevat monet. Me sanomme: älä teekään, sillä me teemme tämän sinun puolestasi.

Lue lisää →
 Pakolliset lait alk. 106,80€ / 12kk (+alv)

Tapaturva Laki

Tapaturva Laki (perus) sisältää työpaikalla nähtävänä pidettävän lainsäädännön (n. 60 säädöstä), LakiPostin sekä turvakäräjät -osion koko yrityksen väelle hintaan
106,80 €/12 kk (+alv)
 
Tapaturva Laki (kattava) sisältää nähtävänä pidettävän lainsäädännön lisäksi muun turvallisuuslainsäädännön (n. 100 säädöstä), ympäristölainsäädännön (n. 60 säädöstä), lukulinkin, 10 laajan käytön lisenssiä, LakiPostin, Turvakäräjät, Muutosten tulkinnan ja Vaatimustenmukaisuuden arvioinnin. Hinta yrityksen koosta riippumatta
1 600 €/12 kk (+alv)

Katso lisätietoja →

RaksapakkaTM

Rakentaminen on täynnä kaikenmoisia sääntöjä, joita ei millään muista.” Ei tarvitsekaan, Tapaturvan RaksapakkaTM pitää sisällään keskeiset rakennustyön säännöt ja ohjeet kompaktissa muodossa. Mukana myös TR:n ja MVR:n keskeiset kriteerit.

Lue lisää →
Paperisena 13,95 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)
Mobiiliversio 6,25 €/kpl (+ alv)

RaksapakkaTM

Raksapakan nerokkuus on juurikin sen kompakti koko: pieneen tilaan ei mahdu liibalaabaa, joten jokainen pakassa oleva asia, jopa sana, on tarkkaan harkittu. Siinä on siis vain oleellisesta oleellisin. Aihekokonaisuuksia n. 40 kpl
 
Ensimmäiset Raksapakat tehtiin jo vuonna 2007 ja kaikkiaan paperiversiotakin on painettu jo yli 30 000 kpl. Viimeisin iso päivitys 2023, pienempiä tarkistuksia teemme jatkuvasti.

TehdaspakkaTM

Onko kaiken maailman turvallisuussääntöä ja -ohjetta jo niin paljon, ettei niitä millään muista kaikkea? Meidän mielestämme on – eikä tarvitse olla edes varhaisdementoitunut kokeakseen näin. Siksi kokosimme keskeiset asiat yksiin kansiin. Ole hyvä: TehdaspakkaTM, mukana myös keskeiset Elmeri+ -kriteerit.

Lue lisää →
TehdaspakkaTM, mobiiliversio 6,25 €/kpl (+alv)

TehdaspakkaTM

”Näin Raksapakan, olisiko vastaavaa teollisuuteen?” Siitä lähti Tehdaspakan tarina ja ensimmäiset pakat saatiin painosta kesällä 2014.
 
Tehdaspakassa ei ole mitään ylimääräistä. Jokainen aihe ja jokainen sana on tarkkaan harkittu. Siksi siitä löytää helposti etsimänsä tiedot.

Kortteja pakassa on 43 – ja sivuja tuplamäärä, 86. Aihekokonaisuuksia on 8 kpl:
– Työturvallisuuden ABCDE
– Työskentely, henkilönsuojaimet
– Ergonomia
– Koneet, laitteet, ajoneuvot
– Liikkumisturvallisuus, putoamissuojaus
– Poistumisreitit
– Järjestys ja siisteys
– Työympäristötekijät (melu, tärinä, säteily, valaistus, lämpöolot, ilman puhtaus, kemikaalit).

Tehdaspakan paperiversio ei ole ”ihan tuore” – kysy lisää, jos uskallat…

TehdaspakkaTM, mobiiliversio 6,25 €/kpl (+alv)

Koneturvallisuusohjeet

Koneturvallisuusohjeiden tarkoituksena on, että kaikki voivat helposti palauttaa mieliin niin koneen tai välineen vaarat kuin vaaroilta suojautumisenkin. Ohjeet on ajateltu laitettavaksi kunkin koneen, sen säilytyspaikan tms. yhteyteen.

Koneturvallisuusohjeita on tehty n. 60 eri välineestä ja saatavilla suomeksi, englanniksi, viroksi ja venäjäksi. Muut kieliversiot pyynnöstä.

Ohjeet saatavilla sekä mobiiliversiona, muovi- tai alumiinikomposiittikyltteinä sekä paperijulisteina. Koot A4:stä suurempaan, yleisimmin toimittamamme koko on A3.

Lue lisää →
Hinnat alkaen 30 €/kpl (+ toimituskulut ja alv) riippuen koosta, materiaalista ja tilausmääristä.

Koneturvallisuusohjeet

Koneturvallisuusohjeet saivat alkunsa eräässä yrityksessä sattuneen ja oikeuteen päätyneen tapaturman johdosta. Koska oikeudessa oli hankaluuksia todentaa saatua opastusta ja sen sisältöä, todettiin koneen yhteydessä olevan turvallisuusohjeen helpottavan tätä todentamista oleellisesti. Inhorealistit sanovatkin, että tärkeintä on lähinnä ohjeen olemassa oleminen.

Tapaturvan ohjeet on kaikki pitkälle mietittyjä ja työturvallisuuslainsäädännön mukaisia. Niissä on selkeät piirroskuvat. Luettavuuden varmistamiseksi on tietoisesti vältetty turhaa lätinää: näin oleellinen tieto löytyy helposti.

Hinnat alkaen 30 €/kpl (+ toimituskulut ja alv) riippuen koosta, materiaalista ja tilausmääristä.

Henkilönsuojaimet / opasvihko, työntekijäversio

”Kaikkihan nyt näitä osaa käyttää”. Väärin, eivät osaa.

Olemme työssämme huomanneet, että aivan perussuojaimiakin käytetään yleisesti väärin. Siksi teimme yksinkertaisen ohjevihkosen käytäväksi perehdytyksen yhteydessä. Ohjeessa on vain käyttäjän suojaimesta tarvitsema tieto – työnantajalle ja suojaimen hankkijalle on erillinen, laajempi työnantajaversio.

Henkilönsuojainohjeesta on kolme toimialaversiota: rakentaminen, teollisuus ja betoniteollisuus. Ohje on saatavissa kahdessa eri koossa, A5 ja A6.

Lue lisää →
Hinnat alkaen:
A6: 3,30 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)
A5: 7,00 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)
Minimitilauserä 10 kpl

Henkilönsuojaimet / opasvihko, työntekijäversio

Koska jokaisen suojaimen käyttämiseen liittyy myös haittoja, saa käyttäjä pahimmillaan väärin puetun tai käytetyn suojaimen haitat, vaan ei hyötyjä. Pahin vaara on väärä turvallisuuden tunne – vai miltä kuulostaa putoamissuojaimen kiinnittäminen paikkaan, joka repeää pudotessa irti tai hengityksensuojain, joka on reunavuotojen kautta suojausteholtaan lähes nolla.

Koska työnantajan tehtävä on varmistua, että työntekijä on saanut opastuksen myös suojaimiin, on opasvihkosessa irrotettava sivu, joka allekirjoitettuna tai skannattuna lisätään henkilön perehdytyslomakkeeseen. Näin voidaan myöhemminkin todentaa saatu perehdytys/opastus.

Sivuja vihkosessa on n. 15 (+ irrotettava sivu).

Hinnat alkaen:
A6: 3,30 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)
A5: 7,00 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

Henkilönsuojaimet / opasvihko, työnantajaversio

Oikean henkilönsuojaimen valinta ja käytön opastaminen työntekijälle voi äkkiseltään kuulostaa helpolta hommalta. Vaan ei ole jo pelkästään siksi, että erilaisia vaaroja ja niiltä suojaavia suojaimia on melkomoinen liuta. Siksi on mielestämme epärehellistä olettaa, että työnantajan edustajat olisivat paitsi alansa osaajia, myös suojainasiantuntijoita.

Henkilönsuojainohjeen työnantajaversiossa avataan suojainten ominaisuuksien, valinnan ja käytön opastamisen saloja selkokielelle.

Lue lisää →
A5: 35 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

Henkilönsuojaimet / opasvihko, työnantajaversio

Henkilönsuojain suojaa vain, kun sitä käytetään. Työnantaja vastaa, että jokainen työntekijä käyttää työn edellyttämiä suojaimia. Jokaiselle esihenkilölle nämä lienevät tuttuja juttuja. Vaan mitäs teet, kun työntekijä ei toistuvista huomautuksista huolimatta käytäkään niitä välineitä, joita hänen pitäisi?
 
Välinpitämättömyyttä yleisempi syy suojaimen käyttämättömyyteen on se, ettei suojainta voi käyttää joko lainkaan tai kunnolla. Suojaimesta voi aiheutua vaaraa, kuten huurtuvat suojalasit aiheuttavat kompastumisvaaraa. Tai suojain voi olla erittäin epämukava, kuten nenän verille hiertävä hengityksensuojain. Tai se voi vaikeuttaa työn sujumista, kuten toisiinsa sotkeutuvat putoamissuojainten köydet.
 
Yli- tai alimitoitettu suojausteho ei kumpikaan ole hyvä. Liian tehokas kuulonsuojain haittaa varoitusäänten kuulemista tai haittaa kommunikointia. Liian alhaisen luokituksen viiltosuojakäsine tai suojalasi aiheuttaa – noh, kyllä te tiedätte…
 
Henkilönsuojaimen työnantajaversion avulla pystyt välttämään ’jatkuvat väännöt’ ja hankkimaan laakista sopivan suojausluokan suojaimen. Lisäksi pystyt opettamaan ja perustelemaan suojaimen käytön tärkeyden työntekijöille. Ja mikä parasta: kaikki tämä puristettu tiiviiksi kuin vitamiinitabletti, sivuja vain n. 20.

Henkilönsuojaimet / huurtumattomat suojalasit

”Töiden tekemisestä ei tule yhtään mitään, kun lasit on koko ajan huurussa. Johan tässä kompastuukin ja sitten on niskat poikki.” Erittäin yleinen kommentti ja lisäksi täysin totta. Itsekään emme sokkona suostuisi kulkemaan, siksipä käytämme Bollén Platinum-pinnoitettuja suojalaseja.

Lue lisää →
Hinnat alkaen 10,94 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

Henkilönsuojaimet / huurtumattomat suojalasit

Huurtumaton Platinum-pinnoite on paistettu linssiin kiinni, siksi se pysyy ja pysyy – myös toistuvien pesujen jälkeen.
Saat lasit meiltä edullisesti, koska myymme ne laatikoittain (10 kpl/laatikko). Toimitus postitse suoraan perille. Autamme toki oikean lasimallin valinnassa, ota yhteyttä.

Hinnat alkaen 10,94 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

Henkilönsuojaimet / kypärät

Pää ansaitsee vain parasta. Kypärän pitää suojata ja olla mahdollisimman mukava – ei sitä muuten jaksa käyttää. KASK:n kypärät vakuuttivat meidät ja vaihdoimmekin omamme tällaisiin, vaikka entisissä oli vielä leimaa useampi vuosi jäljellä.

Saatavilla useita eri värejä, myös aina muodikas pinkki.

Lue lisää →
Hinnat alkaen 87,06 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

Henkilönsuojaimet / kypärät

KASK:n työkypärät ylittävät standardin minimivaatimukset sekä puristumislujuudessa että suoraan ylhäältä kohdistuvassa kolahduksessa. Meiltä saatavilla heijastimilla varustettu HiViz, perinteisempi tuuletettu malli sekä metsurinkypärien Rolls Royce.
 
Kypärien maksimielinikä on 10 vuotta.

Hinnat alkaen 87,06 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

Henkilönsuojaimet / kuulonsuojaimet

Vanha työmaavitsi on, ettei konkarityöntekijä tarvitse kuulonsuojaimia, koska kuulo on jo mennyt. Väärin! Silloin hän niitä vasta tarvitseekin, sillä kuulo heikkenee nopeammin, kun sen aleneminen on kerran lähtenyt käyntiin. Itse käytämme kypärään liitettäviä kuulevia suojaimia (kulkevat myös nimellä aktiivi- tai kommunikaatiosuojaimet), saatavilla myös Bluetooth-, radiopuhelin- ym. versioita. Ja toki ihan tavallisia passiivisuojaimia.

Lue lisää →
Hinnat alkaen 20,61 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

Henkilönsuojaimet / kuulonsuojaimet

Kuulonsuojainten valinnassa on huomioitava työtehtävä ja työympäristö. Hyvä alku kuulonsuojaimen valitsemisessa on kartoittaa melutaso ja valita siihen soveltuva suojain. SNR-luku kertoo jo paljon suojaimen suojaavuudesta ja vaihtelee tyypillisesti välillä 25-36 dB(A). Jos työ vaatii kommunikointia tai varoitus- tms. äänten kuulemista, pitää se mahdollistaa, muuten suojaimia ei käytetä tai ne puetaan päälle vain osittain. Eikä puhelujen hoitaminen Bluetoothin ja sankamikin kautta tarvitse olla märkä päiväuni. Kuulonsuojaimet taipuvat siis nykyään moneen ja autamme oikean mallin valitsemisessa.

Hinnat alkaen 20,61 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

Henkilönsuojaimet / hengityksensuojaimet

Astma, kivipölykeuhko, asbestoosi, keuhkosyöpä – työperäiset keuhkotaudit kuulostavat joltain, mitä en itse haluaisi… Puolinaamari vaihdettavilla suodattimilla on hyvä ratkaisu, kun hengityksensuojaimen käyttö on toistuvaa: naamari on helppo pukea ja kiristää tiiviiksi. Ja hei: hengityksensuojain säilytetään AINA pölyttömästi, muuten aina käytön alkaessa vedetään kitusiin kaikki se, mitä sinne ei haluta.

Lue lisää →
Hinnat alkaen 29,00 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

Henkilönsuojaimet / hengityksensuojaimet

Suojauskerroin kertoo hengityksensuojaimen suojaavuudesta. Puolinaamareilla se on tyypillisesti 100. Mutta saa näillä hyvänkin suojauskertoimen, meidän Juha mittautti puolinaamarilla suojauskertoimeksi huimat 5 700, kun hyväksytyn raja oli se 100. Kertakäyttömaskilla jo tuo suojauskerroin 100 jää oikeinpuettunakin haaveeksi, keskimäärin käytetään FFP3-luokan maskeilla oikeinpuettuna lukua 20-30. Ja koska kertakäyttömaskit puetaan yleensä väärin, niin suojauskerroin on – noh, melko alhainen.

Hinnat alkaen 29,00 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

Turvakiekko / nostoapuvälineiden tarkastus

Tapaturva: Teillä on näköjään nostoapuvälineiden tarkastukset merkitty värikoodilla. Mikä on tämän vuoden tarkastusväri?
Työpaikka: Äh, tota – en tiedä. Oliskos se tämä, mikä tässä näkyy?

Kuulostaako tutulta? Tapaturvan turvakiekon hankittuanne keskustelu ei enää mene näin vaan kaikki pysyvät kärryillä tarkastuksista. Ja mikä parasta, tarkastamattomat nostoapuvälineet saadaan pois käytöstä.

Lue lisää →
Hinta 67,00 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

Turvakiekko / nostoapuvälineiden tarkastus

Näet A2-kokoisesta alumiinikomposiittikyltistä paitsi nykyisen, myös edellisen ja seuraavan tarkastusvärin. Värit (5 kpl) noudattavat työalatoimikunnan värisuositusta.
 
Turvakiekon toimintaperiaate on tuttu parkkikiekosta. Tarkastusvärin saa lukittua paikalleen, jolloin esim. tärinä tai ohikulkijat eivät liikuta kiekkoa.
 
Turvakiekko on mallisuojattu.

Hinta 67,00 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

TR/MVR -indeksitaulu

Miten teillä on työmaan turvallisuus kehittynyt viimeisten kuukausien aikana? Ai, et tiedä?

Mittareiden yksi idea on nykytilanteen kertomisen lisäksi tehdä kehitystrendi näkyväksi, jotta reagoiminen on tarvittaessa helpompaa ja nopeampaa. Ja parhaiten kehitys näkyy tietenkin indeksitaulun kuvaajasta.

Lue lisää →
Hinta 28,00 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

TR/MVR -indeksitaulu

Indeksitaulu on A2-kokoinen muovikyltti, jossa tilaa 52 vkon mittausdatalle.

Hinta 28,00 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)

Turvallisuushavaintovihko

Miksei kaikki tee turvallisuushavaintoja, vaikka tarjolla olisi hieno mobiilijärjestelmä? Noh, vaikkapa siksi, ettei kaikki halua työnantajan appeja omaan puhelimeensa, maksuttomiakaan. Eikä kaikilla edes ole älypuhelinta.

Siksi on hyvä olla tarjolla myös vanhan ajan paperilomake – ja meiltähän niitä saa!

Lue lisää →
Hinta 2,40 €/kpl (+ toimituskulut ja alv) Minimitilauserä 20 kpl

Turvallisuushavaintovihko

Vinkki: jos annatte turvallisuushavaintovihon vieraille käynnin alussa, antaa se hyvän kuvan turvallisuustyöstänne. Ja saatatte saada tuoreiden silmien havaintoja työskentely-ympäristöstänne.
 
Turvallisuushavaintovihko on kooltaan 90×150 mm ja mahtuu taskuun. Sivuja n. 25 kpl.

Hinta 2,40 €/kpl (+ toimituskulut ja alv)
minimitilauserä 20 kpl

Työsuojelutarkastus tulossa

APUA! Työsuojelutarkastaja kertoi tulevansa. Se laittaa varmaankin koko firman kiinni. Mitä tehdä?

Huolet pois, Työsuojelutarkastus tulossa -palvelumme avulla voi valmistautua käyntiin ja varmistua yleisimpien tarkastettavien kohteiden kunnosta jo etukäteen.

Lue lisää →
Hinta 360 € /12 kk
49 € seuraavat 12 kk

Työsuojelutarkastus tulossa

Palvelumme tarkoitus on osaltaan tehdä tarkastustoiminnasta mahdollisimman kitkaton. Parhaimmillaan työsuojelutarkastaja onkin valtion tarjoama työsuojelukonsultti, joka osaltaan auttaa meitä kaikkia pääsemään ehjänä eläkkeelle.
 
Työsuojelutarkastus tulossa -palvelu avaa tarkastustoimintaa tekstidokumenttien avulla. Löydät tietoa mm. tarkastuksen etenemisestä, miksi tarkastaja tulee ja mitä hän yleensä syynää.

BULK-ohje

Tontillamme käy rekka purkamassa siiloon paineilman avulla jauhemaista ainetta. Meneeköhän homma ihan kaiken taiteen sääntöjen mukaisesti?

Tapaturvan BULK-kuormien purkuopas on tarkoitettu ensisijaisesti kuljettajille, mutta on siitä hyötyä myös vastaanottavassa päässä.

Lue lisää →
Hinta 9,90 € (+ toimituskulut ja alv)
Minimitilauserä 5 kpl

BULK-ohje

BULK-oppaassa keskitytään kuorman purkuun: letkun kiinnittämiseen, purkutapahtumaan sekä henkilönsuojaimiin. Lisäksi oppaassa on käsitelty erikseen kalkin, sementin, lentotuhkan sekä orgaanisten aineiden (esim. vehnäjauhot) vaaroja.
 
Oppaassa on 12 sivua.

Hälytysajoneuvon väistäminen -verkkokurssi

Siniset valot taustapeilissä. Sillä on kiire ja mä olen sen edessä. Apu-va!

Tapaturvan maksuttomassa verkkokurssissa käydään läpi erilaisia väistötilanteita. Toteutus todellisista hälytysajoista otetuilla videoilla, hälytysajoneuvon näkökulmasta, jolloin näet heti, miltä väistäjän toiminta näyttää ”vastaanottajan” näkökulmasta.

Lue lisää →
Maksuton

Hälytysajoneuvon väistäminen -verkkokurssi

Kurssissa käsitellään erilaisia tilanteita mm. kaupunkiajossa, taajamassa, punaisissa liikennevaloissa tai ruuhkassa väistämiseen, sekä laki- ja vakuutusasioita. Se sopii yhtä lailla ammattilaisille ja vähemmän ajaville, mutta myös jalankulkijoille ja autokouluille.
 
Kesto n. 30 min.

Pelastustiet-verkkokurssi

13-vuotias lapsi putosi tulipalossa parvekkeelta loppuvuodesta 1996, koska väärinpysäköity auto vaurioitti pelastuslaitoksen nostolavaa. Vastaavien tapausten estämiseksi on rakennettu pelastustiet ja niille on luotu tietyt säännöt.

Tapaturvan maksuton Pelastustiet-verkkokurssi opastaa pelastuslaitoksen nostolavan näkökulmasta pelastusteiden saloihin, jolloin näet heti, miten eri ratkaisut opastuksesta mitoitukseen vaikuttavat pelastustyöhön.

Lue lisää →
Maksuton

Pelastustiet-verkkokurssi

Pelastustiet-verkkokurssi antaa tärkeää tietoa esimerkiksi autoilijoille, kiinteistöjen ja taloyhtiöiden omistajille tai haltijoille, isännöitsijöille, kiinteistönhoitajille, pysäköinninvalvojille ja poliiseille.

Kurssi sisältää osiot mm. opasteiden ja osoitenumeroiden kiinnittämisestä, pelastustien mitoituksesta sekä mahdollisista esteistä, pelastustien merkitsemisestä sekä keinoista parantaa pelastustietä.

Kesto n. 20 min

Päivi Sihvonen
 040 537 2975
 paivi.sihvonen​@tapaturva.fi

"*" näyttää pakolliset kentät

Tilaa uutiskirjeemme!

Lähetämme kirjeen noin kerran kuukaudessa.

Emme jaa yhteystietojasi kenellekään.
Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.

Nimi*
Sähköposti*
Yksityisyys*

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Scroll to Top