Tilaus

Riskien arviointi ja vaarojen tunnistaminen

 8 h  2 100 €

’Kyllähän jokainen nyt riskit osaa arvioida.’ Niinhän sitä äkkiseltään voisi kuvitella, vaan ei.

Olemme käyneet läpi satoja eri työpaikkojen riskien arviointeja ja tällä kokemuksella uskallamme väittää ison osan tehdyistä riskien arvioinneista kelpaavan lähinnä takan sytykkeeksi.

Riskien arvioinnin tekeminenkin tarvitsee siis osaamista – ja sitähän meiltä saa!


Koko työsuojelutoiminta pohjaa riskien arviointiin, niin käytännössä kuin lakisääteisestikin. Uskokaa tai älkää, mutta myös turvallisuudessa kaikelle tekemiselle pitää olla jokin peruste: koneet pitää suojata ’oikeasta’ paikasta ’riittävällä’ tavalla, työntekijöille pitää opastaa ’tarpeelliset’ asiat, täytyy käyttää ’tarvittavia’ henkilönsuojaimia ja työympäristö on suunniteltava ’asianmukaisesti’.

Riskien arvioinnin avulla selvitetään, mitä sanat ’oikeasta’, ’riittävällä’, ’tarpeelliset’ ja ’asianmukaiset’ tarkoittavat juuri omalla työpaikallasi. Liian vähää ei saa tehdä ja liikaakin tekeminen voi olla pahasta – siksi pitää selvittää mikä omassa ympäristössä on ’just, eikä melkein’.

Koulutuksessa selvitetään, millä laajuudella vaarojen tunnistaminen pitää tehdä, kuinka vaaralle määritetään suuruus (eli riski) ja pohditaan kuinka riski poistetaan tai pienennetään hyväksyttävälle tasolle. Tietenkin opiskellaan myös tarvittava lakipohja ja arviointia harjoitellaan.

Scroll to Top