Tilaus

Miksi työturvallisuus?
Mitä on inhimillinen tekijä työssä?

 2-4 h  alk. 750 €

Tuntuuko, että työturvallisuutta tulee jo korvistakin? Tarvitsevatko ihmiset muistutuksen siitä, miksi tästä vouhotetaan?

Vai oletteko ehkä vasta työsuojelu-uranne alkutaipaleella? Tai lanseeraamassa uutta sääntöä tai suojainkäytäntöä? Ihmiset pitäisi saada mukaan, mutta miten?

Tapaturvan suositut ’miksi työturvallisuus’ -herättelytilaisuudet on luotu juuri näitä tarkoituksia varten.

Tilaisuudesta seuraa jälkipuheita, jopa pitkäksi aikaa.


Tunteisiinkin menevä herättely avaa ’vastaanottokanavat’. Tilaisuudessa on sopivasti realismia, joka puhuttelee myös kovimpia jääriä – muttei vie herkimpien yöunia.

Herättelyn jälkeen voidaan lanseerata uusi työsuojelusääntö, pitää ryhmätöitä tai järjestää vaikkapa rastikoulutus työpaikan työsuojelun kipupisteistä.

Herättelyä emme suosittele järjestettäväksi ilman työpaikan omaa ’jatkoja’ – silloin sen teho jää käyttämättä ja hetken päästä työpaikalla kaikki jatkuu kuin aiemminkin. Kannettu vesi ei pysy kaivossa, jollei kaivoa tiivistetä.

Herättely on tehokkainta, jos siihen osallistuu kaikki työpaikan työntekijät duunarista ylimpään johtoon. Useat samansisältöiset tilaisuudet samalla työpaikalla on tavallinen lähestymistapa. Vuorotyössä ajoitus esim. vuoronvaihdon yhteyteen.

Scroll to Top