Pelastajien ajokoulutus

Ota yhteyttä

Yhteyshenkilö
Juha Merjama
Toimitusjohtaja
040 752 5247

Tapaturva on luonut pelastusalalle uuden, ennakkoluulottoman tavan opettaa ajamista. Koulutus on valtakunnallinen ja kattaa kaikki miehistönkuljetusajoneuvon tai raskaan pelastusyksikön kuljettajat niin ammatti- kuin sopimuspalokunnissakin. Koulutusten avuksi on tehty 20-sivuinen opaskirja. Koulutuksilla pyritään vaikuttamaan alan todellisiin ongelmiin.

Tapaturva on luonut pelastusalalle uuden, ennakkoluulottoman tavan opettaa ajamista.

Koulutus on valtakunnallinen ja kattaa kaikki miehistönkuljetusajoneuvon tai raskaan pelastusyksikön kuljettajat niin ammatti- kuin sopimuspalokunnissakin.

Ajokoulutus on kaksijakoinen ja perustuu pelastuslaitosten omatoimisuuteen. Tapaturva on laatinut kaikkien koulutusten materiaalit:

  1. Vuorokoulutuksen pitää yksikön esimies tai hänen nimeämänsä henkilö. Koulutus on laadittu siten, että yksikkö voi tarvittaessa samalla päivystää omalla alueellaan normaalissa 1 minuutin hälytysvalmiudessa. Vuorokoulutus on ajoneuvon käsittelytaitoa kehittävä ja ylläpitävä koulutus ja se suunniteltu käytäväksi 1-2 krt/vuosi
  2. Erilliskoulutus on pelastuslaitokselle laaditun kouluttajakoulutuksen hyväksytysti suorittaman ajokouluttajan pitämä yhden päivän kurssi. Erilliskoulutus on suunniteltu käytäväksi n. 2-4 vuoden välein.

Koulutusten avuksi on tehty 20-sivuinen opaskirja (Pelastusalan ajokoulutus. Katso oppaan kansikuva ja sisällysluettelo). Oppaan ja koulutusmateriaalin saa ladata maksutta Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston sekä SPEK:n koulutussivuilta (www -osoitteen sekä salasanan saat omasta pelastuslaitoksestasi tai VPK:stasi).

Koulutuksilla pyritään vaikuttamaan alan todellisiin ongelmiin. Näiden selvittämiseksi koulutusmateriaalin laatiminen aloitettiin tutkimalla pelastuslaitosten ajoneuvovahingot 5 vuoden ajalta (vuodet 2007-2011, kattavuus 80 % pelastuslaitoksista).

Koulutusmateriaali on tehty palosuojelurahaston tuella.

Ota yhteyttä

Yhteyshenkilö
Juha Merjama
Toimitusjohtaja
040 752 5247

Sivuston toteutus: Bermuda