Hälytysajoneuvon väistäminen

Hälytysajoneuvon väistäminen -kurssi on suunnattu kaikille tienkäyttäjille – niin ammattilaisille kuin kokemattomammillekin, autoilijoille kuin jalankulkijoillekin – sekä autokouluille.

Kurssi pitää sisällään hälytysajossa olevan ajoneuvon väistämiseen liittyvää lainsäädäntöä sekä tietenkin toimintamalleja ja vinkkejä kuinka väistäminen käytännössä tapahtuu. Väistäminenhän ei saa aiheuttaa vaaraa, mutta toisaalta hälytysajoneuvon matkantekoakaan ei saisi haitata.

Kurssi pohjaa todellisiin hälytysajovideoihin ja sen pituus on n. 30 min. Tarvitset sen käymiseksi äänikortin sekä www-selaimen maksuttoman Flash -laajennuksen (lataa uusin versio Adoben Flashistä täältä). Hitaimmilla nettiyhteyksillä käytäessä on syytä antaa kurssin kunkin sivun latautua loppuun esim. ‘tauko’ -napin avulla.

Kurssi on maksuton.

Siirry kurssiin

Katso myös:

Ajatko itse hälytysajoa? Tapaturva on tehnyt samassa yhteydessä oheisen väistämiskurssin kanssa maksuttoman kurssin hälytysajoneuvojen kuljettajille. Kysy lisää esimieheltäsi (pelastuslaitokset, poliisi, tulli, rajavartiolaitos, puolustusvoimat) tai paikallisesta pelastusliitosta tai SPEK:stä (VPK:t). SPEK:ssä yhdyshenkilönä on Markku Savolainen.

Sivuston toteutus: Bermuda